fillim Sëmundja e Turqisë Coronavirus (COVID-19) (situata aktuale)

Sëmundja e Turqisë Coronavirus (COVID-19) (situata aktuale)

Këshilla për udhëtimin dhe sigurinë për Pandeminë e Koronës së Turqisë (Covid-19).

Numrat e rasteve me COVID-19 në mbarë botën

676,344,334
Totali i rasteve të konfirmuara
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
6,772,864
Vdekje totale
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
629,855,168
Totali i rikuperuar
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30

Situata epidemiologjike dhe numri i rasteve në Turqi dhe Gjermani

17,042,722
raste të konfirmuara
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Turqi
0
të rikuperuara
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Turqi
101,492
Ngarkesë
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Turqi
16,941,230
rastet aktive
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Gjermani
37,822,577
raste të konfirmuara
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Gjermani
37,451,400
të rikuperuara
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Gjermani
166,128
Ngarkesë
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30
Gjermani
205,049
rastet aktive
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30

Situata epidemiologjike në Turqi

Përhapja e COVID-19 mund të vazhdojë të kufizojë trafikun ndërkombëtar ajror dhe të udhëtimit dhe të prishë jetën publike. Turqia është prekur rëndë nga COVID-19. Se Ministria turke e Shëndetësisë dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) jepni të dhënat më të fundit të detajuara. Gjithashtu vini re udhëtimin aktual dhe udhëzimet e sigurisë i Zyra e Jashtme në faqen e tyre të internetit.

Disa objekte publike (duke përfshirë shkollat) dhe ngjarje publike janë të aksesueshme vetëm me dëshmi të vaksinimit ose shërimit të plotë, ose me një rezultat negativ të testit PCR. Kontrolli kryhet duke përdorur "kodin HES". Masat e mëtejshme kufizuese mund të riorganizohen në çdo kohë në varësi të infeksionit.

Informacione të tjera të rëndësishme për Turqinë

Kodi HES Turqi: si të aplikoni dhe përdorni?

Përditësim: 06.03.2022/XNUMX/XNUMX Hiqet kodi HES brenda vendit Kodi HES nuk kërkohet më për institucione të caktuara si p.sh. BANKEN, për të hyrë në qendrat tregtare dhe lokalet në Turqi....

Kërkesat për vizë dhe hyrje të Turqisë me rregullat e Covid-19

Ky është udhëzuesi ynë i plotë për kërkesat e hyrjes në Turqi Këtu do të gjeni të gjithë informacionin në lidhje me dokumentet e nevojshme, kërkesat për viza dhe pyetjet e bëra shpesh. Le të fillojmë me...

Përjetoni qytetin e Antalias rehat dhe lehtë – Merrni AntalyaKart për udhëtimin tuaj

Udhëzues AntalyaKart për transportin publik në Antalia Infrastruktura e Antalias është shumë moderne. Këshilla kryesore është AntalyaKart, një kartë aksesi që ju lejon të...

Gjithçka rreth IstanbulKart në Stamboll (Udhëzues i plotë, automjete, bileta dhe informacione)

Istanbulkart është një kartë çipi pa kontakt që përdoret për të paguar tarifat e transportit publik në Stamboll Istanbul, Turqi, është përdorur. Këtu do të gjeni informacione të dobishme për Istanbulkart,...

Numrat aktualë të rasteve të Covid-19 në mbarë botën

Vendi / rajoni
Konfirmoni rastet
Ngarkesë
të rikuperuara
aktiv
SHBA
104,508,655
1,136,448
101,626,147
1,746,060
Indi
44,683,454
530,745
44,150,892
1,817
Francë
39,543,118
164,427
39,297,101
81,590
Gjermani
37,822,577
166,128
37,451,400
205,049
Brazil
36,868,946
697,361
35,953,131
218,454
Japoni
32,760,317
69,601
21,608,715
11,082,001
S. Kore
30,263,261
33,614
29,894,362
335,285
Itali
25,488,166
187,272
25,072,909
227,985
UK
24,293,752
204,898
24,036,949
51,905
Rusi
22,004,828
395,319
21,384,884
224,625
Turqi
17,042,722
101,492
0
16,941,230
Spanjë
13,740,531
118,712
13,569,497
52,322
Vietnam
11,526,577
43,186
10,614,591
868,800
Australi
11,312,904
18,828
11,260,631
33,445
Argjentinë
10,037,135
130,421
9,890,900
15,814
Taiwan
9,685,484
16,750
9,228,369
440,365
Holandë
8,583,669
22,989
8,551,642
9,038
Iran
7,564,881
144,764
7,337,869
82,248
Meksikë
7,389,670
332,475
6,626,983
430,212
Indonezi
6,731,304
160,838
6,566,404
4,062
Poloni
6,383,225
118,748
5,335,940
928,537
Kolumbi
6,357,200
142,544
6,181,431
33,225
Austri
5,803,370
21,755
5,744,784
36,831
Greqi
5,723,715
35,822
5,672,479
15,414
Portugali
5,564,254
26,033
5,534,306
3,915
Ukrainë
5,373,104
111,063
5,255,195
6,846
Kili
5,129,209
63,910
5,061,335
3,964
Malaysia
5,038,170
36,944
4,991,173
10,053
Izrael
4,788,634
12,215
4,771,461
4,958
Koreja N
4,772,813
74
4,772,739
0
Tajlandë
4,727,236
33,882
4,692,636
718
Belgjikë
4,695,403
33,582
4,649,211
12,610
Çekia
4,591,550
42,327
4,538,516
10,707
Kanadë
4,550,256
50,380
4,455,581
44,295
Peru
4,482,582
219,195
4,259,908
3,479
Zvicër
4,386,556
14,452
4,368,645
3,459
Filipinet
4,073,851
65,865
3,998,648
9,338
Afrika e Jugut
4,057,211
102,595
3,912,506
42,110
Rumani
3,327,805
67,619
3,252,104
8,082
Danimarkë
3,173,679
8,180
3,164,385
1,114
Hong Kong
2,879,355
13,393
2,635,606
230,356
Suedi
2,694,893
23,419
2,671,460
14
Serbia
2,475,443
17,723
2,445,452
12,268
Irak
2,465,545
25,375
2,439,497
673
Singapore
2,219,431
1,722
2,147,060
70,649
Hungari
2,192,447
48,677
2,139,857
3,913
Zelanda e Re
2,182,355
3,781
2,169,320
9,254
Bangladesh
2,037,622
29,443
1,994,513
13,666
Slovakia
1,861,126
20,964
1,839,487
675
Gjeorgji
1,815,871
16,934
1,776,548
22,389
Jordan
1,746,997
14,122
1,731,007
1,868
Irlandë
1,700,817
8,515
1,687,913
4,389
Pakistan
1,576,398
30,640
1,538,689
7,069
Norvegji
1,478,042
5,112
1,472,232
698
Finlandë
1,459,198
8,739
1,448,567
1,892
Kazahstan
1,406,206
13,695
1,383,020
9,491
Slovenia
1,322,604
7,060
1,312,513
3,031
Lituani
1,297,908
9,552
1,283,571
4,785
Bullgari
1,295,597
38,184
1,254,691
2,722
Marok
1,272,281
16,296
1,255,925
60
Kroacia
1,267,904
17,899
1,249,528
477
Guatemala
1,229,596
20,128
1,207,204
2,264
Liban
1,229,555
10,797
1,087,587
131,171
Bolivi
1,189,673
22,353
1,149,239
18,081
Kostarikë
1,186,176
9,158
860,711
316,307
Tunizi
1,150,356
29,308
0
1,121,048
Kubë
1,112,489
8,530
1,103,861
98
Ekuador
1,052,007
35,942
1,011,682
4,383
Emiratet e Bashkuara Arabe
1,049,891
2,348
1,033,252
14,291
Uruguay
1,032,710
7,609
1,023,939
1,162
Panama
1,029,701
8,596
1,020,206
899
Mongoli
1,007,874
2,179
1,005,678
17
Nepal
1,001,106
12,020
989,080
6
Bjellorusi
994,037
7,118
985,592
1,327
Letoni
975,451
6,221
968,913
317
Arabia Saudite
828,236
9,582
815,748
2,906
Azerbaixhan
828,085
10,096
817,816
173
Paraguaj
806,662
19,830
0
786,832
Bahrain
700,835
1,544
698,541
750
Sri Lanka
672,002
16,828
655,165
9
Kuwait
662,858
2,570
660,237
51
Republika Domenikane
660,095
4,384
644,785
10,926
Qipro
644,160
1,291
636,771
6,098
Myanmar
633,842
19,490
614,314
38
Palestinë
621,008
5,404
615,445
159
Estoni
613,891
2,912
524,990
85,989
Moldovë
598,673
11,953
504,142
82,578
Venezuela
551,645
5,849
545,160
636
Egjipt
515,645
24,613
442,182
48,850
Libian Arab Jamahiriya
507,162
6,437
500,721
4
Kinë
503,302
5,272
379,053
118,977
Etiopi
499,672
7,572
486,888
5,212
Qatar
492,786
686
491,871
229
Réunion
486,588
921
418,572
67,095
Honduras
470,940
11,104
0
459,836
Armeni
446,008
8,717
435,162
2,129
Bosnja
401,412
16,259
379,084
6,069
Oman
399,449
4,628
384,669
10,152
Maqedoni
346,533
9,641
336,744
148
Kenya
342,817
5,688
337,095
34
Zambia
341,690
4,049
336,351
1,290
Shqipëri
334,211
3,595
328,996
1,620
Botsvanë
329,227
2,800
325,934
493
Luksemburg
297,757
1,133
288,991
7,633
Mali i Zi
286,559
2,798
283,448
313
Brunei
276,067
225
243,601
32,241
Algjeri
271,395
6,881
182,763
81,751
Nigeri
266,463
3,155
259,850
3,458
Zimbabve
262,324
5,658
255,428
1,238
Uzbekistan
250,622
1,637
241,486
7,499
Mozambik
231,994
2,233
228,805
956
Martinique
229,687
1,097
0
228,590
Lao Republika Popullore Demokratike
217,990
758
0
217,232
Islandë
208,688
229
0
208,459
Afganistan
208,644
7,896
186,681
14,067
Kirgistan
206,592
2,991
196,406
7,195
El Salvador
201,785
4,230
179,410
18,145
Guadeloupe
201,394
1,007
0
200,387
Trinidad dhe Tobago
187,908
4,326
183,264
318
Maldivet
185,715
311
163,687
21,717
Gana
171,112
1,462
169,636
14
Namibia
170,741
4,088
166,452
201
uganda
170,400
3,630
100,431
66,339
Xhamaika
153,629
3,484
102,268
47,877
Kamboxhi
138,698
3,056
135,635
7
Rwanda
133,090
1,468
131,559
63
Kamerun
123,993
1,965
118,616
3,412
Maltë
117,062
824
115,623
615
Barbados
106,157
571
105,570
16
Angolë
105,184
1,931
103,216
37
Channel Islands
101,160
223
100,834
103
French Guiana
98,041
420
11,254
86,367
DRC
95,514
1,463
84,264
9,787
Senegal
88,902
1,971
86,929
2
Malawi
88,559
2,686
85,369
504
Côte d'Ivoire
87,997
833
87,149
15
Suriname
82,227
1,400
0
80,827
Kaledonia e Re
79,845
314
79,526
5
Polinezia franceze
77,957
649
0
77,308
Swaziland
74,143
1,423
72,699
21
Guajana
72,984
1,295
71,585
104
Belize
70,660
688
69,949
23
Fiji
68,848
883
66,794
1,171
Madagaskar
67,842
1,420
66,399
23
Sudan
63,754
5,008
58,277
469
Mavritani
63,665
997
62,437
231
Cabo Verde
63,229
413
62,756
60
Butani
62,605
21
61,564
1,020
Siriane Arabe Republika
57,453
3,164
54,289
0
Burundi
53,492
38
53,394
60
Seychelles
50,665
172
50,440
53
Gabon
48,981
306
48,674
1
Andorra
47,850
165
47,563
122
Papua Guinea e Re
46,750
670
43,982
2,098
Kuraçao
45,986
295
44,720
971
Aruba
43,993
236
42,438
1,319
Tanzania
42,664
846
0
41,818
Mayotte
42,002
188
0
41,814
Lojra
41,662
1,043
39,967
652
Togo
39,357
290
39,066
1
Guine
38,240
467
37,757
16
Ishulli i Njeriut
38,008
116
0
37,892
Bahamas
37,491
833
36,366
292
Lesoto
34,790
723
25,980
8,087
Ishujt Faroe
34,658
28
0
34,630
Haiti
34,076
860
33,033
183
mali
32,798
743
31,958
97
Cayman Islands
31,472
37
8,553
22,882
Saint Lucia
29,803
409
29,095
299
benin
27,989
163
27,823
3
Somalia
27,318
1,361
13,182
12,775
Kongo
25,375
386
24,006
983
Ishujt Solomon
24,575
153
0
24,422
San Marino
23,427
122
23,276
29
Timor-Leste
23,415
138
23,102
175
Mikronezi
22,676
58
0
22,618
Burkina Faso
22,025
396
21,596
33
Lihtenshtajni
21,355
89
21,245
21
Gjibraltar
20,399
111
16,579
3,709
grenada
19,680
238
19,358
84
Bermuda
18,771
158
18,607
6
Nikaragua
18,491
225
4,225
14,041
Sudani i Jugut
18,368
138
18,115
115
Taxhikistan
17,786
125
17,264
397
Guinea Ekuatoriale
17,190
183
16,883
124
karrocë me dy rrota
16,779
13
15,638
1,128
Samoa
16,087
29
1,605
14,453
Monaco
16,069
65
15,992
12
Dominica
15,760
74
15,673
13
Djibouti
15,690
189
15,427
74
Ishujt Marshall
15,584
17
15,528
39
Republika Qendrore e Afrikës
15,368
113
15,200
55
Gambia
12,586
372
12,189
25
Saint Martin
12,233
63
1,399
10,771
Vanuatu
12,014
14
11,976
24
Grenlandë
11,971
21
2,761
9,189
Jemen
11,945
2,159
9,124
662
Karaibe Netherlands
11,661
38
10,476
1,147
Sint Maarten
11,014
91
10,905
18
Eritrea
10,189
103
10,086
0
Niger
9,931
312
8,890
729
Shën Vincenti dhe Grenadinet
9,585
123
9,454
8
Antigua dhe Barbuda
9,106
146
8,954
6
Komora
8,992
161
8,827
4
Guinea-Bissau
8,947
176
8,656
115
Liberi
8,062
294
7,766
2
Sierra Leone
7,760
126
0
7,634
Çad
7,652
194
4,874
2,584
British Virgin Islands
7,305
64
0
7,241
Ishujt Kuk
7,019
2
7,002
15
Saint Kitts dhe Nevis
6,592
46
6,537
9
Turks dhe Kaikos
6,537
38
6,474
25
Sao Tome dhe Principe
6,280
77
6,202
1
Palau
5,986
9
5,976
1
Shën Barth
5,420
6
0
5,414
Qiribati
5,008
18
2,703
2,287
Naurua
4,621
1
4,609
11
Anguilla
3,904
12
3,879
13
Makao
3,499
121
3,358
20
Saint Pierre Miquelon
3,452
2
2,449
1,001
Wallis dhe Futuna
3,427
7
438
2,982
Tuvalu
2,805
0
0
2,805
Saint Helena
2,166
0
2
2,164
Ishujt Falkland (Malvinas)
1,930
0
1,930
0
Montserrati
1,403
8
1,376
19
Niue
747
0
747
0
Princesha Diamanti
712
13
699
0
Selia e Shenjtë (Vatikani shteti)
29
0
29
0
sahara perëndimore
10
1
9
0
MS Zaandam
9
2
7
0
Tokelau
5
0
0
5
Përditësuar më 7 shkurt 2023 në orën 1:30

*Statistikat dhe numërimet e rasteve gjenerohen automatikisht çdo ditë nga Novel COVID API. Nuk ka garanci për shifra të plota dhe të sakta.